KAKO JE BOG USTVARJAL…


0

Bog je ustvaril kravo.
Rekel ji je: ”Morala bos na polje s kmetom in tam ves dan trpeti
na vrocem soncu; morala bos imeti teleta in dajati kmetu mleko.
Dolocam ti zivljenjsko dobo 60 let.”
Krava je dejala: ”Tole zivljenje je dosti pretezko, da bi zdrzala 60 let. Zmeniva se za 20 let, jaz pa ti vrnem preostalih 40 let.”
Bog se je strinjal.
Drugi dan je Bog ustvaril psa.
Bog mu je rekel: ”Ti bos ves dan sedel pred vrati gospodarjeve hise in lajal na vsakogar, ki pride mimo. Dajem ti zivljenjsko dobo 20 let.”
Pes mu odvrne: ”Ves, 20 let je pa kar malo prevec, ce bom moral vse zivljenje lajati. Daj mi 10 let, jaz pa ti vrnem preostalih 10 let.”
In Bog je ze spet privolil.
Tretjega dne je Bog ustvaril opico.
Bog ji je rekel: ”Ti bos zabavala ljudi in uganjala norcije, da se ti bojo smejali. Tudi tebi dajem 20 let.”
Opica pa mu odvrne: ”Kaj?!? 20 let uganjanja norcij? To je vendar dolgocasno. Pes ti je vrnil polovico svojih let, zato ti jih bom tudi jaz, prav?”
In Bog je ze spet privolil.
Na cetrti dan je Bog ustvaril cloveka.
Rekel mu je: ”Jej, spi, igraj se in se zabavaj, seksaj in uzivaj. Nic ti ni treba poceti. Ves cas samo uzivaj. Tudi tebi dam 20 let.”
Clovek se razburi: ”Kaj?!?! Samo 20 let?! To pa ze ne. Ves kaj, vzel bom svojih 20, pa se tistih 40 od krave, pa 10 od psa in 10 od opice. Tako bom imel skupaj 80 let. Velja?”
”Prav”, je rekel Bog.
Zato torej prvih 20 let v glavnem spimo, jemo, se igramo, zabavamo, seksamo, uzivamo in nic ne delamo. Naslednjih 40 let suzenjsko garamo, da prezivimo svojo druzino. Nato 10 let uganjamo opicje norcije, da zabavamo svoje vnuke. Zadnjih 10 let pa posedamo pred hiso in lajamo na vsakogar, ki pride mimo.


Like it? Share with your friends!

0
Stripko

0 Comments

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja