Nebesa


0

V nebesih je precejšnja gneča, zato se je Bog odločil, da bo malce spremenil kriterije za sprejemanje novih duš. Od jutri opoldne, je ukazal, smejo v nebesa spustiti samo ljudi, ki so tistega dne, ko so umrli imeli zares slab dan.
Ob 12.01 naslednjega dne je prišel pred nebeška vrata prvi umrli. Angel, ki je stal pred vrati, se je spomnil novih navodil in mu rekel: ”Preden te spustim notri, mi moraš povedati vse o dnevu, ko si umrl.”
“Prav”, je rekel možakar in začel: ”Že nekaj časa sem sumil, da ima moja zena ljubimca – da ga vsak dan med odmorom za kosilo pripelje v najino stanovanje v 25. nadstropju in tam z njim spi. Zato sem sel danes tja, da bi ju ujel. Planil sem v stanovanje in ga začel preiskovati. Toda
možakarja nisem in nisem mogel najti. Polgola zena je kričala name in skoraj sem že odnehal, ko sem se ozrl proti balkonskim vratom in zagledal tipa, ki je samo se na konicah prstov bingljal z našega balkona. Kako si drzne misliti, da se lahko skrije pred mano! Stekel sem na balkon in mu skakal po prstih, dokler ni padel. Žal pa je pristal v grmovju, ki je ublažilo njegov padec in zato ni umrl. To me je se bolj razbesnelo, zato sem stekel noter, da bi zagrabil prvo, kar bi mi prišlo pod roko, in to vrgel nanj. Po čudnem naključju je bilo prvo kar sem zagrabil nas hladilnik. Iztaknil sem vtikač iz vtičnice, hladilnik porinil na balkon in ga potisnil čez ograjo. Padel je 25 nadstropij globoko in tipa zmečkal! Bil sem tako razburjen, da me je zadela kap in sem umrl.”
Angel je mrzlično razmišljal. Pravzaprav je možakar res imel slab dan in šlo je za zločin iz strasti. Tako je slednjič rekel: “Dobrodošel v nebeškem kraljestvu”, in ga spustil noter.
Nekaj hipov kasneje je prišel pred vrata drug moški in tudi ta je moral opisati svoj dan. “Ne boste verjeli.” je začel. “Na balkonu svojega stanovanja v 26. nadstropju sem telovadil, ko me je zaneslo in sem padel čez ograjo. Na srečo sem se s prsti ravno ujel za balkon pod mojim. Tedaj pa je iz stanovanja pridrvel neki norec, začel preklinjati in mi skakati po prstih. Padel sem, a sem pristal v grmovju, zato nisem takoj umrl. Ležal sem tam v hudih bolečinah in gledal, kako je tisti norec na balkon pririnil hladilnik in ga vrgel name. Zmečkal me je in tako sem umrl.”
Angel se je ob koncu zgodbe potihem zabaval, naglas pa je rekel: Dobrodošel v nebeškem kraljestvu”, in možakarja pustil noter.
Čez nekaj trenutkov pride k vratom tretji možakar in začne pripovedovati svojo
zgodbo. “Predstavljajte si tole: popolnoma gol sem sedel v hladilniku….”


Like it? Share with your friends!

0
Stripko

0 Comments

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja