Pomladek


Živel je kmet na visoki planini in imel je svinjo. Poznal je prijatelja kmeta, ki je živel nižje v dolini in je imel prasca. In ker je kmet višje hotel imeti male svinje, se je odločil, da bo svinjo dal na samokolnico in jo zapeljal k prijatelju.
Napoči naslednji dan in kmet s težavo pripelje svinjo k prijatelju. Svinjo zapreta k partnerju in gresta na pijačo… Čez uro se vrneta in naložita svinjo na samokolnico. Prijatelj reče kmetu s svinjo: “Naslednji dan navsezgodaj pojdi in poglej, kje bo svinja. Če bo na travniku in smukala deteljo, potem ni vredu in moraš še enkrat priti. Če pa se bo valjala po blatu, pa je v redu in imela bo 6-7 mladičev!”
Kmet z muko spet odpelje svinjo do doma.
Naslednji dan zjutraj gre gledat svinjo. Zlomka, smukala je deteljo! Nič, kmet pljune še enkrat v roke in stokajoč odpelje svinjo še enkrat v dolino.
Naslednji dan spet gre gledat, kako je s svinjo. Svinja pa je še vedno smukala deteljo! Besno je vrgel svinjo na samokolnico in jo še enkrat spravil v dolino.
To se je ponovilo kar nekajkrat…
Šesto jutro se možu ni dalo vstajati in je naročil ženi, naj pogleda, kaj dela svinja. Žene nekaj časa ni nazaj, nato pa se vrne in samo miga z glavo.
Kmet jezno: “Kaj je narobe, a je že spet v detelji !?”
“Čudno je, čudno… Danes te že v samokolnici čaka!”


Prispevek ti je všeč? Potem ga deli s svojimi prijatelji!

Stripko

0 Comments

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja